Prijeđi na glavni sadržaj
Zagrebačka Filharmonija logo
Novosti
Povratak
Zagrebačka filharmonija i Goran Bregović na ZG CLASSICu
29. lipnja 2017.

Zagrebačka filharmonija i Goran Bregović na ZG CLASSICu

Zagrebačka filharmonija, u sklopu festivala Zagreb Classic – prvog open-air festivala klasične glazbe u Zagrebu, u četvrtak, 29. lipnja 2017. godine, na zagrebački Tomislavov trg dovodi jednog od najvećih glazbenika i skladatelja na ovim prostorima – Gorana Bregovića!

Goran Bregović, sa svojim pratećim Orkestrom za svadbe i sahrane, već dugi niz godina uspješno nastupa po čitavom svijetu svirajući tradicionalnu glazbu s Balkana; vlastite skladbe utemeljene na balkanskom i romskom melosu i obrade starih pjesama Bijelog dugmeta.

Zagrebačka filharmonija i Goran Bregović, uz pratnju Orkestra za svadbe i sahrane, pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića pripremaju Vam koncert kakav se rijetko viđa i još rjeđe propušta. Ovaj izuzetan spoj glazbenih umjetnika izvedbom djela Tri pisma iz Sarajeva, koncerta za klasičnu, klezmer i orijentalnu violinu i orkestar, razgalit će Vaše duše i cijeli zagrebački Tomislavac ostaviti bez riječi, a izvanrednoj koncertnoj atmosferi pridonijet će i solisti: Gershon Leizerson, Zied Zouavi i Mirjana Nešković.

Dođite na zagrebački Tomislavac u četvrtak, 29.6.2017. godine u 21:00 sat, gdje Vas čekaju Vaša Zagrebačka filharmonija i Goran Bregović i prepustite se usijanoj atmosferi koja će dodatno zagrijati ove vruće ljetne večeri!

Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli uživati u glazbi na travi!


Četvrtak, 29.6.2017. g., Tomislavov trg, Zagreb

ZAGREBAČKA FILHARMONIJA

GORAN BREGOVIĆ & ORKESTAR ZA SVADBE I SAHRANE

SOLISTI: GERSHON LEIZERSON, ZIED ZOUAVI I MIRJANA NEŠKOVIĆ

KREŠIMIR BATINIĆ, dirigent

 

Program:

Tri pisma iz Sarajeva, koncert za klasičnu, klezmer i orijentalnu violinu i orkestar