Prijeđi na glavni sadržaj
Zagrebačka Filharmonija logo
banner 1

Festival Zagreb Classic

Grad Zagreb od 2016. godine ima svoj open-air festival klasične glazbe. Čim ljeto proviri u grad znate da vrijeme koncerata na otvorenom počinje. U lipnju i srpnju službena sjedala u koncertnim dvoranama zamjenjuje jedan vrlo neslužbeni, opušteni zeleni proplanak i dekica na prekrasnom zagrebačkom Tomislavcu.

Grad Zagreb i zagrebačke kulturne glazbene ustanove ujedinile su se u misiji širenja kulturne ponude grada Zagreba. Zagrebačka filharmonija u godinama od osnutka Festivala dala je potporu konceptu uživanja u glazbi na travi i ponosna je što je dio takvog događanja. 

U sklopu festivala Zagreb Classic Zagrebačka filharmonija održala je niz prekrasnih koncerata: glazbeni spektakl s Goranom Bregovićem u izvedbi njegova projekta Tri pisma iz Sarajeva, glazbeni vatromet u društvu virtuoznog kralja violine Robyja Lakatoša, koncerte s violinistom Julianom Rachlinom, tenorom svjetskog glasa Jose Curom na kojem mu se pridružila naša operna diva sopranistica Evelin Novak; bile su tu i izvedbe popularne Fil(m)harmonije, koncerti upriličeni povodom Dana državnosti i brojni drugi. Zagrebačka filharmonija veseli se novim izdanjima Zagreb Classica i povratku građana, turista, namjernih i slučajnih prolaznika na zagrebačke ulice u toplim ljetnim večerima.

  • festival-zagreb-classic-gallery_image-1607959023.9908.jpg
  • festival-zagreb-classic-gallery_image-1607959044.0236.jpg

Vezane novosti