Prijeđi na glavni sadržaj
Zagrebačka Filharmonija logo
Novosti
Povratak
Konferencija za medije uoči Zagreb classic festivala
14. lipnja 2017.

Konferencija za medije uoči Zagreb classic festivala

U prostoru Umjetničkog paviljona, na prekrasnom zagrebačkom Tomislavcu, danas u 11:00 sati održana je konferencija za medije povodom predstavljanja bogatog i raznolikog programa ovogodišnjeg ljeta u Zagrebu.

Sudionici ove konferencije bili su: pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport – Ivica Lovrić, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba – Martina Bienenfeld, ravnatelj Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije – Renato Kunić te ravnatelj naše Zagrebačke filharmonije – Mirko Boch.

Trg kralja Tomislava jedan je od zaštitnih znakova i najprepoznatljivijih vizura našega grada, a na njemu će uskoro početi i Zagreb Classic festival, prvi open-air festival klasične glazbe u Zagrebu, u sklopu ZGKul-a, koji će se održati 21. lipnja – 6. srpnja 2017. godine.

U sklopu festivala Zagreb Classic, ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Mirko Boch, predstavio je dva glazbeno-scenska spektakla: koncert s Goranom Bregovićem, 29. lipnja, i koncert s Robyjem Lakatošem 4. srpnja 2017. godine

Zagrebačka filharmonija i jedan od najvećih glazbenika i skladatelja na ovim prostorima, Goran Bregović, uz pratnju Orkestra za svadbe i sahrane, 29. lipnja u 21:00 sat, pripremaju Vam glazbenu poslasticu tradicionalne glazbe s Balkana.

Zagrebačka filharmonija i “violinist s najbržim prstima”, Roby Lakatoš te njegov prateći ansambl, 4. srpnja u 21:00 sat svojom izvanserijskom izvedbom prenijet će na Vas svoju zaraznu pozitivnu energiju i šarmantan romski duh.

Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli uživati u glazbi na travi!