Prijeđi na glavni sadržaj
Zagrebačka Filharmonija logo

Ježeva kućica

Ježeva kućica autora Branka Čopića od svog nastanka 1957. godine postala je najpopularnijom i najdugovječnijom slikovnicom u Hrvatskoj. To je jedna od najljepših priča u stihu za velike i male.

Ova legendardna basna u stihovima prenosi univerzalnu poruku o ljubavi prema domu kao prostoru vlastite slobode i sigurnosti, a Ježurka Ježić postaje svojevrsni junak koji putuje kroz vrijeme kako bi nas sve, i na svima razumljiv način, podsjetio na vrijednosti koje smo danas skloni zaboraviti.

Ne čudi stoga što je ježeva kućica postala apsolutni klasik dječje književnosti i što mnogi i dan danas njene stihove znaju napamet.

Priča je to koja je obilježila djetinjstvo brojnih generacija, a kao i sve što je vrijedno i bezvremensko, Zagrebačka filharmonija u režiji Petre Radin u sklopu Minimini ciklusa, oživit će ovu priču i za generacije koje dolaze.

U trideset i pet minuta, koliko traje predstava, djeci će biti predstavljen program kreiran od strane vrhunskih glazbenih, književnih, dramskih i likovnih umjetnika svjesnih odgovornosti koja im je ukazana jer nova, mlada publika nasljeđuju kulturu kojom će oplemenjivati svijet.