Prijeđi na glavni sadržaj
Zagrebačka Filharmonija logo
banner 1
Novosti
Povratak
Magična glazbena izvedba Robyja Lakatoša na otvorenom
04. srpnja 2017.

Magična glazbena izvedba Robyja Lakatoša na otvorenom

Svestrani glazbenik koji briše granice između popularne i klasične glazbe, virtuoz i improvizator jazza – Roby Lakatoš, u utorak, 4. srpnja 2017. godine u 21:00 sat, nastupit će sa Zagrebačkom filharmonijom na Tomislavcu u sklopu festivala Zagreb Classic, prvog open-air festivala klasične glazbe u Zagrebu.

Violinist s najbržim prstima na svijetu”, Roby, i njegov izvanredni peteročlani prateći ansambl: Laszlo Boni (II. violina), Jonas Geza (cimbal), Laszlo Balogh (gitara), Kalman Cseki (klavir) i Vilmos Csikos (kontrabas), nastupit će pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića, a Lakatošu i njegovu prateću sastavu, izvanserijskom izvedbom, pridružit će se i pijanistica/vokalistica Lana Janjanin.

Bogati repertoar sastavljen od suite Hary Janos, Zoltana Kodalyja; ruskog tradicionalnog djela Upoznao sam te mama; Guslača na krovu, Jerryja Bocka; Schindlerove liste, Johna Williamsa; Mađarskog plesa br. 5, Johannesa Brahmsa, narodne pjesme Dvije gitare te Memory Of Bihary – Hejre Katy, Ive Csampaija/Janosa Biharyja i Čardaša Vittorija Montija, dodatno će zagrijati ovu prekrasnu ljetnu večer na otvorenom.

Roby Lakatoš nije samo izuzetan virtuoz, već je i mađioničar jedinstvene tehnike i njegov stil „obara s nogu“, a sve to radi s toliko energije i neizbježnog romskog duha koji se oslobađa svaki put kada izađe na pozornicu.

Zbog svega ovoga, nema izgovora da ne uživate u zelenilu i povjetarcu opuštene ljetne večeri na Tomislavcu koju će Vam svojim izvedbama uljepšati Vaša Zagrebačka filharmonija, Roby Lakatoš i ansambl te Lana Janjanin.

Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli uživati u glazbi na travi!

Ljepotu Tomislavca ne moramo naglašavati, stoga protegnite noge, povedite djecu, društvo, ponesite dekicu, napravite piknik i bezbrižno uživajte u iznimnoj koncertnoj večeri na otvorenom u utorak, 4. srpnja 2017. u 21:00 sat!

 

 

Utorak, 4.7.2017. g., Trg kralja Tomislava, Zagreb

ZAGREBAČKA FILHARMONIJA

ROBY LAKATOŠ & ANSAMBL

LANA JANJANIN

IVO LIPANOVIĆ, dirigent

 

Program:

Z. Kodaly: Hary Janos suita

Upoznao sam te mama (rusko trad. djelo)

J. Bock: Guslač na krovu

J. Williams: Schindlerova lista

J. Brahms: Mađarski ples broj 5 u g-molu

Dvije gitare (narodna pjesma)

I. Csampai/J.Bihary: Memory Of Bihary – Hejre Katy

V. Monti: Čardaš