Prijeđi na glavni sadržaj
Zagrebačka Filharmonija logo
Novosti
Povratak
Magična glazbena izvedba Robyja Lakatoša na otvorenom
04. srpnja 2017.

Magična glazbena izvedba Robyja Lakatoša na otvorenom

Svestrani glazbenik koji briše granice između popularne i klasične glazbe, virtuoz i improvizator jazza – Roby Lakatoš, u utorak, 4. srpnja 2017. godine u 21:00 sat, nastupit će sa Zagrebačkom filharmonijom na Tomislavcu u sklopu festivala Zagreb Classic, prvog open-air festivala klasične glazbe u Zagrebu.

Violinist s najbržim prstima na svijetu”, Roby, i njegov izvanredni peteročlani prateći ansambl: Laszlo Boni (II. violina), Jonas Geza (cimbal), Laszlo Balogh (gitara), Kalman Cseki (klavir) i Vilmos Csikos (kontrabas), nastupit će pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića, a Lakatošu i njegovu prateću sastavu, izvanserijskom izvedbom, pridružit će se i pijanistica/vokalistica Lana Janjanin.

Bogati repertoar sastavljen od suite Hary Janos, Zoltana Kodalyja; ruskog tradicionalnog djela Upoznao sam te mama; Guslača na krovu, Jerryja Bocka; Schindlerove liste, Johna Williamsa; Mađarskog plesa br. 5, Johannesa Brahmsa, narodne pjesme Dvije gitare te Memory Of Bihary – Hejre Katy, Ive Csampaija/Janosa Biharyja i Čardaša Vittorija Montija, dodatno će zagrijati ovu prekrasnu ljetnu večer na otvorenom.

Roby Lakatoš nije samo izuzetan virtuoz, već je i mađioničar jedinstvene tehnike i njegov stil „obara s nogu“, a sve to radi s toliko energije i neizbježnog romskog duha koji se oslobađa svaki put kada izađe na pozornicu.

Zbog svega ovoga, nema izgovora da ne uživate u zelenilu i povjetarcu opuštene ljetne večeri na Tomislavcu koju će Vam svojim izvedbama uljepšati Vaša Zagrebačka filharmonija, Roby Lakatoš i ansambl te Lana Janjanin.

Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli uživati u glazbi na travi!

Ljepotu Tomislavca ne moramo naglašavati, stoga protegnite noge, povedite djecu, društvo, ponesite dekicu, napravite piknik i bezbrižno uživajte u iznimnoj koncertnoj večeri na otvorenom u utorak, 4. srpnja 2017. u 21:00 sat!

 

 

Utorak, 4.7.2017. g., Trg kralja Tomislava, Zagreb

ZAGREBAČKA FILHARMONIJA

ROBY LAKATOŠ & ANSAMBL

LANA JANJANIN

IVO LIPANOVIĆ, dirigent

 

Program:

Z. Kodaly: Hary Janos suita

Upoznao sam te mama (rusko trad. djelo)

J. Bock: Guslač na krovu

J. Williams: Schindlerova lista

J. Brahms: Mađarski ples broj 5 u g-molu

Dvije gitare (narodna pjesma)

I. Csampai/J.Bihary: Memory Of Bihary – Hejre Katy

V. Monti: Čardaš