Prijeđi na glavni sadržaj
Zagrebačka Filharmonija logo
Novosti
Povratak
Konferencija za medije povodom otvorenja ZK KUL-a
06. lipnja 2018.

Konferencija za medije povodom otvorenja ZK KUL-a

KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM OTVORENJA ZG KUL-A

 

Ovog ljeta glavni grad Hrvatske pokazat će ponovno da je moderna europska metropola, a Zagrebačko kulturno ljeto – ZgKUL ponudit će niz nezaboravnih kulturnih događaja zbog kojih je doista KUL biti u Zagrebu!

Tim je povodom u prostoru Umjetničkog paviljona, na prekrasnom zagrebačkom Tomislavcu, danas u 12 sati održana konferencija za medije povodom predstavljanja bogatog i raznolikog programa ovogodišnjeg ljeta u Zagrebu.

Sudionici ove konferencije bili su: gđa. Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, gđa. Ivana Kocelj, rukovoditeljica Radne jedinice Glazba Hrvatske radiotelevizije i ravnatelj Zagrebačke filharmonije, g. Mirko Boch, dok je moderator ove konferencije bio Branimir Pofuk, novinar Večernjeg lista.

Od Trga kralja Tomislava do Bundeka i od Gornjega grada do Novoga Zagreba, najljepše otvorene i zatvorene pozornice grada otvorit će svoja vrata brojnim posjetiteljima i pod zajedničkim “krovom” Zagrebačkoga kulturnog ljeta – ZgKUL ponuditi najbolje i najatraktivnije zagrebačke kulturne događaje.

U sklopu Zg Kul-a održat ćemo 3 koncerta: svečano ćemo obilježiti Dan državnosti 25. lipnja, koncertom pod ravnanjem Mo. Ive Lipanovića uz nastupe mladog i perspektivnog violinista Luku Ljubasa – dobitnika Nagrade Mladi glazbenik 2017. godine Zagrebačke filharmonije te sopranistice Lane Kos, i tim putem svečanost Dana državnosti uveličati izvedbom najznačajnijih povijesnih djela hrvatskih skladatelja, davorija i budnica uz klasike poput Straussovog Jelačić marša.

Trg kralja Tomislava jedan je od zaštitnih znakova i najprepoznatljivijih vizura našega grada, a na njemu će uskoro početi i treći po redu Zagreb Classic festival, prvi open-air festival klasične glazbe u Zagrebu, kao dio ZgKul-a. U “glazbi na travi” možete uživati već 7. srpnja kada nastupamo sa svestranim i svjetski poznatim violinistom, maestrom i violistom Julianom Rachlinom pod dirigentskom palicom Piera Carla Orizia. Ovo je već treća suradnja Zagrebačke filharmonije i Juliana Rachlina, koji je zadnji puta u domu Zagrebačke filharmonije gostovao 2010. godine.

Program najljepših arija i dueta na rasporedu je 10. srpnja u izvedbi slavnog argentinskog tenora Jose Cura, kojem će se pridružiti zvijezda Berlinske opere – izvanredna sopranistica Evelin Novak. Koncert će se održati u pratnji Zagreb Classic festivalskog orkestra kojeg čine muzičari Zagrebačke filharmonije, Kazališta Komedija i HNK-a, pod ravnanjem maestra Diana Čobanova.

Glazba, film, kazalište, izložbe, baština i još puno najraznolikijih kulturnih sadržaja očekuje sve posjetitelje ovogodišnjeg ZgKUL-a pa zato dođite i osvježite i ovo ljeto u gradu te ne propustite niz svjetskih izvođača i sjajnih koncerata, a sve je to samo mali dio onoga što će se događati u sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta i zbog čega će i ovog ljeta doista KUL biti – na ZgKUL-u!