Prijeđi na glavni sadržaj
Zagrebačka Filharmonija logo
banner 1
Najave
Povratak
Sunčanim poljima u petak 6. listopada otvaramo novu sezonu Plavoga ciklusa!

Sunčanim poljima u petak 6. listopada otvaramo novu sezonu Plavoga ciklusa!

U petak 6. listopada u 19.30 pridružite nam se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog na prvom koncertu nove sezone Plavoga ciklusa!

Zagrebačku filharmoniju predvodit će maestro Ayyub Guliyev, svjetski poznat simfonijski i operni dirigent, šef dirigent i umjetnički ravnatelj Azerbajdžanskog državnog opernog i baletnog kazališta. Maestro Guliyev rado je viđen gost niza svjetskih orkestara, a ovo je prvi put da će ravnati Zagrebačkom filharmonijom. 

Koncert će otvoriti epohalno djelo jednog od najznačajnijih hrvatskih umjetnika novije glazbene povijesti - Sunčana polja Blagoja Berse. Zagrebačku filharmoniju vežu posebne uspomene uz ovu skladbu jer su upravo nakon njene izvedbe u bečkom Musikvereinu pod ravnanjem tadašnjeg šefa dirigenta Vjekoslava Šuteja zadobili buran pljesak i osvojili srca publike. Uslijedit će izvanredno orkestrirana i zahtjevna simfonijska pjesma Don Juan Richarda Straussa, a koncert će završiti Simfonijom u e-molu Jeana Sibeliusa. Jean Sibelius toliko je zadužio finsku kulturu da je upravo njegov rođendan, 8. prosinca, proglašen nacionalnim praznikom, Danom glazbe, a cijela 2015. godina, kada se obilježavala 150. obljetnica njegova rođenja, proglašena je Sibeliusovom godinom. 

Zagrebačka filharmonija poziva Vas da zaklopite oči, zamislite blistav izlazak sunca nad žitnim poljima i prepustite se glazbi!

Više informacija o programu koncerta pronađite ovdje.