Prijeđi na glavni sadržaj
Zagrebačka Filharmonija logo
banner 1
Najave
Povratak
OFF CIKLUS 20.10. U BOJAMA ŠPANJOLSKE: KONCERT ”LA ZARZUELA – MADE IN SPAIN

OFF CIKLUS 20.10. U BOJAMA ŠPANJOLSKE: KONCERT "LA ZARZUELA – MADE IN SPAIN"

Doživite glazbu, ples i strast na prvom koncertu nove sezone Off ciklusa Zagrebačke filharmonije. Koncert La Zarzuela – Made in Spain u Lisinskom 20.10. jednostavno ne smijete propustiti!
Jedna strastvena i neumorna dirigentica, potom prvorazredna flamenco plesačica i naš sjajni mladi tenor dobitna je kombinacija prvoga ovosezonskog koncerta u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije.
Španjolska maestra Silvia Sanz Torre bogatu i raznoliku karijeru je posvetila španjolskoj glazbi. Posebna je promicateljica zarzuele, specifične forme između riječi i glazbe, koja je doista izvorna "made in Spain".
Predigre, fandanga, međuigre i romanze španjolskih zarzuela odišu bojama i mirisima njezine domovine, a koncertom u Off ciklusu 20.10. dobit ćemo jedinstvenu priliku doživjeti ih i u Zagrebu.
Imena Sorozábala, Bretóna, Vivesa, Chapíja i drugih gotovo sigurno nisu poznata našoj publici. No neke od tema iz njihovih zarzuela, poput slavne romanze No puede ser, izvodili su i José Carreras, i Plácido Domingo, i zato ih, zapravo, poznaju svi!
Pritom se zarzuela se i svira, i pjeva, ali se i pleše. Stoga će se Zagrebačkoj filharmoniji i maestri Sanz Torre na pozornici dvorane Lisinski pridružiti prvorazredna plesačica flamenca i drugih španjolskih plesova Sara Martín Chamorro.
Neke od najljepših arija predstavit će pak naš sve uspješniji tenor Roko Radovan.
Koncert se održava u suradnji s Veleposlanstvom Španjolske u Hrvatskoj u povodu španjolskog predsjedanja Vijećem Europske unije.
Ulaznice vas očekuju na blagajni Zagrebačke filharmonije u dvorani Lisinski i u sustavu ulaznice.hr.
U petak 20. listopada doživite Off ciklus u bojama Španjolske! Ne propustite koncert "La Zarzuela – Made in Spain"!
  • pridruzite-nam-se-20-listopada-na-prvom-koncertu-uvijek-posebnog-off-ciklusa-zagrebacke-filharmonije-gallery_image-1-1697023492.6778.jpg