Prijeđi na glavni sadržaj
Zagrebačka Filharmonija logo
banner 1
Najave
Povratak
13. listopada bariton Matija Meić ponovno nastupa uz Zagrebačku filharmoniju!

13. listopada bariton Matija Meić ponovno nastupa uz Zagrebačku filharmoniju!

U goste Zagrebačkoj filharmoniji ponovno dolazi bariton Matija Meić. U petak 13. listopada 2023. godine u 19:30 nastupit će u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u sklopu Crvenoga ciklusa, a orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će šef dirigent Dawid Runtz.

Mladi bariton Matija Meić zagrebačkoj publici predstavio se 2011. godine kao Escamillo u Bizetovoj operi Carmen u produkciji Muzičke akademije u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Diplomirao je pjevanje u Zagrebu, a kasnije se usavršavao u Beču na Universität für Musik und Darstellende Kunst. Ovaj izvrstan interpret jednako je uspješan i na kazališnim i na koncertnim pozornicama, a osim niza sjajnih uloga u europskim kazalištima, može se pohvaliti i uspješnim nastupima s istaknutim orkestrima - s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Beogradskom filharmonijom, lisabonskim Orquestra Gulbenkian te Kvintetom Bečke filharmonije.

S orkestrom Zagrebačke filharmonije Matija Meić već je nastupio, a veseli nas što će nam ovom prilikom pomoći da obilježimo 210. godišnjicu rođenja Giuseppea Verdija, središnje ličnosti talijanske opere 19. stoljeća. Nakon što orkestar izvede uvertiru operi Moć sudbine Meić će izvesti ariju Morir! Tremenda cosa… Urna fatale iz iste opere te È' sogno? O realtà? iz opere Falstaff. Na programu koncerta naći će se i Lapadski soneti Borisa Papandopula na tekstove Ive Vojnovića, skladani za bariton i gudače, a koncert će zaključiti Zagrebačka filharmonija izuzetno orkestriranom i često tehnički zahtjevnom Simfonijom br. 8 svestranog hrvatskog glazbenika Stjepana Šuleka.