Prijeđi na glavni sadržaj
Zagrebačka Filharmonija logo
banner 1
Najave
Povratak
Svjetski poznati flautisti uz Zagrebačku filharmoniju 17. studenoga

Svjetski poznati flautisti uz Zagrebačku filharmoniju 17. studenoga

U petak, 17. studenoga 2023. godine, s početkom u 19:30 u Velikoj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, Zagrebačka filharmonija će održati koncert u Plavom ciklusu.

Koncert se održava u organizaciji s Hrvatskim društvom flautista čija je predsjednica Renata Penezić, prva flautistica Zagrebačke filharmonije.

Pod dirigentskom palicom maestra Bernolda, nastupit će svjetski poznati flautisti - Yubeen Kim i Nathalie Rozat.

Publika će imati priliku slušati najljepše skladbe pisane za orkestar i vrlo važne u flautističkoj literaturi:

Poslijepodne jednog fauna, najslavnije djelo glazbenog impresionizma iz pera Claude Debussija, oduševilo je publiku već na praizvedbi. Topli, pastoralni ugođaj, kolorit, prozračnost - sve je bilo novo. Skladba je nadahnuta istoimenom Mallarmeovom poemom.

Ibertovvirtuozni Koncert za flautu i orkestar nadahnuto spaja poetične i zaigrane motive. Solist na flauti je Yubeen Kim, korejski glazbenik bogate karijere, do nedavno gostujući solo-flautist Berlinske filharmonije, a od 2024. g. prvi flautist San Francisco SO.

Solistica je Nathalie Rozat, prva pikolistica L'orchestre d'ille de France iz Pariza, glazbenica bogate solističke,orkestralne i pedagoške karijere, izvest će Koncert za piccolo br. 1 Barryja McKimma. 

Dukasov Čarobnjakov učenik kasnoromantična je poema nadahnuta istoimenim Goetheovim djelom. Prekrasne je melodike, uzbudljive ritmičnosti, poslužila je kao inspiracija i W. Disneyu za njegov istoimeni animirani film nagrađen mnogim nagradama Oscar. Skladatelj se vrlo slikovito i uspješno nadovezuje na Goetheov literarni predložak.

Dođite na predkoncertni razgovor u 19 sati u foaje Velike dvorane Lisinski te u razgovoru s muzikologinjom Janom Haluzom poslušajte soliste i dirigenta i saznajte što Vas očekuje na koncertu.

 

  • svjetski-poznati-flautisti-uz-zagrebacku-filharmoniju-17-studenoga-gallery_image-1-1700040621.6586.jpg
  • svjetski-poznati-flautisti-uz-zagrebacku-filharmoniju-17-studenoga-gallery_image-2-1700040621.6665.jpg