Prijeđi na glavni sadržaj
Zagrebačka Filharmonija logo
banner 1
Novosti
Povratak
Novi koncert u Off ciklusu – Doživite Noći Orijenta
03. svibnja 2023.

Novi koncert u Off ciklusu – Doživite Noći Orijenta

 

Off ciklus Zagrebačke filharmonije nastavlja se u petak 5.5. koncertno-plesnom večeri Noći Orijenta, koja će se održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19:30 sati.

Koncert se održava u sklopu suradnje Zagrebačke filharmonije sa Zakladom Ana Rukavina, kao već tradicionalni Koncert za život u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja.

Program s okusima i mirisima Istoka, u spoju glazbe i plesa, donosi niz poznatih glazbenih brojeva koji na različite načine obrađuju temu Orijenta u glazbi. Od Saint-Saënsova Bakanala, preko Šeherezade Rimski-Korsakova i Plesa sa sabljama Arama Hačaturjana do Plesa sedam velova iz Salome Richarda Straussa – Noći Orijenta predstavljanju niz remek-djela poznatih simfonijskih prvaka i vladara operne scene.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će naš ugledni maestro Tonči Bilić, a glazbenicima u dvorani u pojedinim brojevima pridružit će se plesači u koreografiji Lune Lilek.

Atraktivnu koncertno-plesnu večer zaključit će suita iz Disneyjeve animirane uspješnice Aladdin američkog majstora filmske glazbe Alana Menkena.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića te pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Ulaznice se mogu osigurati na portalu ulaznice.hr te na blagajni Zagrebačke filharmonije u dvorani Lisinski.

 

Off ciklus u petak 5.5. - Doživite Noći Orijenta!