Prijeđi na glavni sadržaj
Zagrebačka Filharmonija logo
banner 1
Novosti
Povratak
CRVENI CIKLUS ZAGREBAČKE FILHARMONIJE- Chopin i prijatelji
26. travnja 2023.

CRVENI CIKLUS ZAGREBAČKE FILHARMONIJE- Chopin i prijatelji

 

       U petak, 28. travnja s početkom u 19:30 sati, Zagrebačka filharmonija izvest će koncert u sklopu svog Crvenog ciklusa. Na programu će se naći Orawa, za gudački orkestar Wojciecha Kilara, Andante Spianato i Velika briljantna poloneza za klavir i orkestar te Fantazija na poljske plesove Frédérica Chopina te 1. simfonija u c-molu Johannesa Brahmsa.

Pod umjetničkim vodstvom šefa dirigenta Zagrebačke filharmonije, Dawida Runtza, pretplatnici Crvenog ciklusa prepustit će se sjajnom glazbenom doživljaju.

       Solistica koja će upotpuniti ovu večer je pijanistica Joanna Ławrynowicz. Pobjednica brojnih prestižnih međunarodnih natjecanja, među ostalim na natjecanju mladih pijanista Steinway & Sons kao i na međunarodnom natjecanjima Chopin, Halina Czerny-Stefańska u Ajigasawi te Art Livre u São Paulu. Nastupa kao solistica, ali i komorna glazbenica. Gostovala je diljem svijeta te održala brojne prestižne koncerte u Poljskoj i u inozemstvu, u društvu izvrsnih orkestara i proslavljenih dirigenata.

Koncert se održava uz potporu Veleposlanstva Republike Poljske u Zagrebu povodom poljskog praznika Ustava 3. svibnja i Dana poljske baštine.

I ovog petka, s početkom u 19:00 sati u predvorju Velike dvorane ne propustite predkoncertni razgovor na kojem će ugledni gosti podijeliti s vama svoj umjetnički doživljaj ovotjednog koncerta Zagrebačke filharmonije.

 

KUPI ULAZNICE