Prijeđi na glavni sadržaj
Zagrebačka Filharmonija logo
banner 1
Novosti
Povratak
Koncert na dar- Studenti Muzičke akademije uz Zagrebačku filharmoniju
31. svibnja 2023.

Koncert na dar- Studenti Muzičke akademije uz Zagrebačku filharmoniju

U petak, 2. lipnja pod ravnanjem maestra Ivana Josipa Skendera, Zagrebačka filharmonija će uz Muzičku Akademiju darovati koncert Gradu odnosno pretplatnicima Zagrebačke filharmonije, profesorima i studentima Muzičke akademije, studentima Sveučilišta u Zagrebu te Hrvatskoj glazbenoj mladeži. Na programu će se naći A. Copland: Koncert za klarinet, gudače, harfu i glasovir ( Jan Plevko, klarinet ); P. I. Čajkovski: Kuda, kuda...?, arija Lenskog iz opere Evgenij Onjegin ( Josip Švagelj, tenor)  ; F. Liszt: Koncert za klavir i orkestar u Es-duru, ( Ivan Petrović-Poljak, glasovir) i D. Šostakovič: Koncert za violončelo i orkestar u Es-duru, (Lana Lucija Horvatić, violončelo).  

Ivan Josip Skender skladatelj i dirigent, svestrani je glazbenik s vrlo širokim spektrom djelovanja. Studij kompozicije upisao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Željka Brkanovića kao najmlađi student kompozicije u povijesti Akademije. Usavršavao se kroz postdiplomski studij u Beču kod Uroša Lajovica te kroz seminare i radionice iz kompozicije i dirigiranja. U njegovom širokom i svestranom opusu nalazi se glazba za soliste, komorne ansamble, orkestre, zborove, glazba za kazališne predstave, mjuzikl te opera Šuma Striborova (sa svojih 27 izvedbi nadaleko najizvođenija bienalska opera).

Koncert na dar savršena je prilika da se kroz glazbu približite i upoznate mlade hrvatske glazbenike radi kojih postoji nada u bolje sutra i koji će biti prepoznati na samom vrhu solista na hrvatskoj i svjetskoj glazbenoj sceni uz potporu Zagrebačke filharmonije.