Prijeđi na glavni sadržaj
Zagrebačka Filharmonija logo
banner 1
Novosti
Povratak
Napustio nas je Vojislav Čičić
15. lipnja 2023.

Napustio nas je Vojislav Čičić

S tugom obavještavamo da nas je u nedjelju, 11. lipnja 2023. napustio naš dragi kolega Vojislav Čičić (17. 07. 1946. - 11. 06. 2023.), dugogodišnji vođa dionice udaraljki. Preminuo je od posljedica srčanog udara u Riječkoj bolnici.

Vojislav je svoje glazbeno obrazovanje stekao na Akademie für Musik und darstellende Kunst u Grazu, gdje je studirao udaraljke u klasi profesora Franza Nedorosta. Od 1968. godine bio je član svih važnijih orkestara u Zagrebu, počevši kao zaposlenik Hrvatskog narodnog kazališta (1968. - 1970.), a zatim kao vođa udaraljki Simfonijskog orkestra HRT-a (1970. - 1986.). Od 1987. do umirovljenja 4. rujna 2011. godine djelovao je u Zagrebačkoj filharmoniji kao vođa dionice udaraljki. Od 2003. godine bio je član Cantus ansambla, a redovito je nastupao na Muzičkom biennalu Zagreb.

Kolege iz Zagrebačke filharmonije pamtit će ga kao veseljaka, dragog prijatelja i iznimnog umjetnika. Njegova strast prema glazbi i talent ostavit će trajni trag u našim srcima.

Ovim putem, Zagrebačka filharmonija želi izraziti duboko suosjećanje obitelji, rodbini i mnogobrojnim prijateljima.

Kolege udaraljkaši oprostili su se od Vojislava Čičića:

Dragi naš Vojo...

Teško je bilo što napisati jer je jako teško prihvatiti da više nisi s nama, ali ostat će krasne uspomene na rad, sviranje, turneje i druženja uz pregršt smijeha i veselja.

Došavši u filharmoniju od tebe smo dobili podršku i puno savjeta, ne samo glazbenih nego i iskrenih ljudskih emocija.

Bio si skroman čovjek koji je volio ljude, društvo, glazbu, život u cijelosti.

Zauvijek ćemo pamtiti tvoju dobrotu, toplinu i vedar duh. Bilo nam je iznimno zadovoljstvo svirati, raditi i družiti se s tobom.

 

Dragi naš Vojo...

 

Photo: Vedran Kocelj