Prijeđi na glavni sadržaj
Zagrebačka Filharmonija logo
banner 1
Novosti
Povratak
Zagrebačka filharmonija nastupima u Subotici ostvarila i četvrtu etapu europskog projekta “Filmharmonija”
Filmharmonija

Zagrebačka filharmonija nastupima u Subotici ostvarila i četvrtu etapu europskog projekta “Filmharmonija”

Nakon Novog Sada i Iloka u 2019. te Vukovara u lipnju ove godine, Zagrebačka filharmonija u suradnji s Muzičkom omladinom Novog Sada ostvarila je i četvrtu etapu svojega zapaženog EU projekta Fil(m)harmonija.

Od 19. do 21. rujna – u tri večeri na Trgu slobode u Subotici – uz odličnu atmosferu i ponovno veliki interes publike, naš vodeći orkestar pripremio je tri nezaboravne večeri glazbe i filma, odajući tako hommage Charlieju Chaplinu – slavnom glumcu i redatelju, ali i skladatelju! – čiju smo 130. obljetnicu rođenja obilježili 2019. godine.

Na rasporedu sve tri večeri bili su Chaplinovi kultni filmovi Pasji život i Mališan, a velikim orkestrom Zagrebačke filharmonije, kao i u prethodne tri prigode, ravnao je maestro Krešimir Batinić.

Izvedbe projekta Fil(m)harmonija dio su EU projekta prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije. Projekt je financiran sredstvima EFRR-a i IPA II fondova Europske unije. U izvedbama, kao gosti Zagrebačke filharmonije, sudjelovali su i glazbenici odabrani audicijom Muzičke omladine Novog Sada.

Nositelji projekta Zagrebačka filharmonija i Muzička omladina Novog Sada s velikim veseljem prihvatili su se realizacije ovoga EU projekta, koji su prepoznali kao priznanje, ali i kao obvezu. A brojna publika koja je u sva četiri grada pratila izvedbe, najbolja je potvrda njegove uspješnosti.