Prijeđi na glavni sadržaj
Zagrebačka Filharmonija logo
Koncertni kalendar
Povratak
Subota
2.
ožujka 2024.
u 12:00
Mala dvorana KDVL
Minimini ciklus
Minimini ciklus

JEŽEVA KUĆICA

druga izvedba

IZVAN PRETPLATE
JEŽEVA KUĆICA druga izvedba 2. ožujka 2024 12:00 Mala dvorana KDVL

Tekst: Branko Ćopić

Glazba: Hrvoje Hegedušić

Redateljica: Petra Radin

Dirigent: Krešimir Batinić

Orkestralni aranžman: Marin Rabadan

Vokalni aranžmani: Ivana Husar Mlinac

Oblikovanje svjetla: Sven Čustović

Koreografija: Tihana Strmečki

Scenografija i kostimografija: Sara Lovrić Caparin

Producentica: Silvana Bakija Šimić

Izvođači: Hana Hegedušić, Borko Perić/Damir Poljičak, Vladimir Tintor, Zagrebačka filharmonija

Ježeva kućica autora Branka Čopića od svog nastanka 1957. godine postala je najpopularnijom i najdugovječnijom slikovnicom u Hrvatskoj. To je jedna od najljepših priča u stihu za velike i male.

 

Ova legendardna basna u stihovima prenosi univerzalnu poruku o ljubavi prema domu kao prostoru vlastite slobode i sigurnosti, a Ježurka Ježić postaje svojevrsni junak koji putuje kroz vrijeme kako bi nas sve, i na svima razumljiv način, podsjetio na vrijednosti koje smo danas skloni zaboraviti.

 

Ne čudi stoga što je ježeva kućica postala apsolutni klasik dječje književnosti i što mnogi i dan danas njene stihove znaju napamet.

 

Priča je to koja je obilježila djetinjstvo brojnih generacija, a kao i sve što je vrijedno i bezvremensko, Zagrebačka filharmonija u režiji Petre Radin u sklopu Minimini ciklusa, oživit će ovu priču i za generacije koje dolaze.

 

U trideset i pet minuta, koliko traje predstava, djeci će biti predstavljen program kreiran od strane vrhunskih glazbenih, književnih, dramskih i likovnih umjetnika svjesnih odgovornosti koja im je ukazana jer nova, mlada publika nasljeđuju kulturu kojom će oplemenjivati svijet.