Prijeđi na glavni sadržaj
Zagrebačka Filharmonija logo

Članovi orkestra / Flaute

Povratak

Ana Batinica

Ana Batinica (Šibenik, 1989.) magistrirala je u klasi prof. Renate Penezić na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje završila je u rodnom Šibeniku u Glazbenoj školi „Ivan Lukačić“ klasi prof. Makse Špoljarića, a istovremeno je pohađala satove flaute i kod Danija Bošnjaka.

Kao dobitnik Erasmus stipendije, studirala je i na Akademiji za glasbo u Ljubljani, u klasi prof. Mateja Zupana.

Aktivno se usavršavala i nastupala na majstorskim tečajevima u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Njemačka, Luksemburg, Austrija, Slovenija, Grčka) kod eminentnih profesora poput Andrasa Adorjana, Andree Lieberknecht, Carla Jansa, Janosa Balinta, Gudruna Hinze, Andrea Olive, Hansgeorga Schmeisera, Natalie Rozat, Maria Carolija…

Već od početka studija stječe profesionalna orkestralna iskustva i djeluje kao stalni suradnik orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a surađuje i sa Zagrebačkom filharmonijom, Hrvatskim komornim orkestrom, Cantus ansamblom, Varaždinskim komornim orkestrom, Simfonijskim orkestrom HRT-a te ansamblom HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Sudjelovala je i na Ossiach orkestralnoj akademiji koju vode članovi Bečke filharmonije nakon čega je pozvana na suradnju s „PurPur“ orkestrom mladih koji je pod pokroviteljstvom Europske unije.

Kao solist je izvela „Koncert za flautu i orkestar“ Jacques Iberta s orkestrom Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Aluna Francisa, Mozartov „Koncert za flautu i harfu u C-duru“ sa Zagrebačkim orkestrom mladih, te „Gemeinhardt suitu“  za piccolo, flautu i alt flautu  Roberta Smitha uz Simfonijski puhački orkestar OSRH.

Osobito ju zanimaju i instrumenti srodni flauti, poput piccolo flaute s kojom je također nastupala na ciklusima „Virtuoso“ ,„Mladi za mlade“ i „HR Projekt“ i  „Musica appassionata“.

Članica ZF od: 2012.g.

NAGRADE:

Rektorova nagrada (2008.), Rektorova nagrada (2010.), Dekanova nagrada, 1. nagrada na 4. Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale ‘Giovani Musicisti’ u Trevisu, 1. nagrada na  50. Državnom natjecanju učenika i studenata.

Ana Batinica